Tanoda Fotóiskola Logo

Rólunk

A Tanoda Fotóiskola sok szeretettel vár mindenkit, aki a digitális vagy a hagyományos, analóg fényképezés iránt érdeklődik. A jelentkezés egyetlen feltétele a 14. életév betöltése.

A 2006 óta működő Tanoda Fotóisko
lát elsősorban az különbözteti meg más fotós iskoláktól, hogy elutasítja a manapság egyre divatosabb szép, ámde tartalmatlan fotográfiát. Szerintünk a fényképezéshez 3 dolog szükséges: Fény-Kép-Ész, ezért a Tanoda Fotóiskola olyan gondolkodó fotográfusokat képez, akik nem csak a formára, hanem a tartalomra is odafigyelnek. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a legjobb felszerelés is csak eszköze és nem feltétele a jó kép készítésnek. A Tanoda Fotóiskola mögött nem egy fotós bolt áll, nálunk nem felszerelést, hanem tudást vásárolhatsz. A trendekkel ellentétben képzéseinken nem csak a digitális technika és színes fotográfia, hanem az analóg és a fekete-fehér technikák is jelen vannak a hozzájuk tartozó gondolkodásmóddal együtt.

Ha mindezek után sem vagy biztos abban, hogy nálunk van-e e helyed, nézd meg fotógalériánkat, ahol (csakúgy mint egész honlapunkon), Haladó és Haladó Pluszt végzett diákjaink kiállítási képeit találod.  

Hogy mindenből a legjobbat kaphasd, a Tanoda Fotóiskolában minden témának megvan a saját fotóoktatója. Tanáraink kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne csak jó fotósok legyenek, de képesek legyenek a tudás átadására is.
 
Bakonyi László

Bakonyi László:

"Civilben" informatikai hálózatokkal foglalkozom, de a nagy szerelmem az a fotózás és annak tanítása. 10 éve használok DSLR-t és műszaki ember lévén alaposan kitapasztaltam minden csínját-bínját. A Tanodában a technikai alapokat oktatom, legfőképp gyakorlati formában. Igyekszem mindenki gépét kiismerni és elmagyarázni, legyen az bármilyen típusú is. Feltett szándékom, hogy mindenki alapismereteitől függetlenül, technikailag képzetten haladhasson tovább az "úton".
 
 
Hargitai Dávid

Hargitai Dávid:

1993-ban kezdtem fotózni. 1996-ban végeztem el a MUOSZ fotóriporter szakát, ezt követően kezdtem el dolgozni fotós ügynökségeknek, hazai heti és havi magazinoknak. 2002-ben kezdtem fotózást tanítani, azóta több száz diák nőtt fel kezeim alatt. A Tanoda Fotóiskolát 2006-ban alapítottam.
 
 
Komlós Ádám

Komlós Ádám:

Középiskolás korom óta fényképezek. A Budai Rajziskola alkalmazott fotográfus képzése és elsősorban Lisztes Edina "fertőzött meg" a fotóművészettel. Tettem egy kanyart a MUOSZ képzésének keretében a fotóriporterség felé, de hamar rájöttem, hogy hozzám közelebb áll a konceptuális fotó, és ha már munka, akkor a stúdió. Dolgoztam asszisztensként ételfotós mellett, fényképeztem rendezvényen, esküvőn, készítettem divatanyagot, de alapvetően képzőművésznek tartom magam. A fotogram, kemogram és a camera obscura az igazi terep számomra. A fotó mellett festek, rajzolok, és dolgoztam szobrász dekoratőrként többek között Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerének kivitelezésén.