A Tanoda Fotóiskola sok szeretettel vár mindenkit, aki a digitális vagy a hagyományos, analóg fényképezés iránt érdeklődik és elmúlt 14 éves.

A 2006 óta működő Tanoda Fotóiskolát elsősorban az különbözteti meg más fotós iskoláktól, hogy elutasítja a manapság egyre divatosabb szép, ámde tartalmatlan fotográfiát. Szerintünk a fényképezéshez három dolog szükséges: Fény-Kép-Ész, ezért a Tanoda Fotóiskola olyan gondolkodó fotográfusokat képez, akik nem csak a formára, hanem a tartalomra is odafigyelnek. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a legjobb felszerelés is csak eszköze és nem feltétele a jó kép készítésnek. A Tanoda Fotóiskola mögött nem egy fotós bolt áll, nálunk nem felszerelést, hanem tudást vásárolhatsz. A divattrendekkel ellentétben képzéseink tematikájában nem csak a digitális technika és a színes fotográfia, hanem az analóg és a fekete-fehér technikák is jelen vannak a hozzájuk tartozó gondolkodásmóddal együtt.

Ha mindezek után sem vagy biztos abban, hogy nálunk van-e e helyed, nézd meg diákjaink műveiből összeállitott fotógalériánkat, ahol (csakúgy, mint egész honlapunkon), Haladó és Haladó Plusz kurzust végzett diákjaink képeit találod.

Hogy mindenből a legjobbat kaphasd, a Tanoda Fotóiskolában minden témának megvan a saját oktatója. Tanáraink kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne csak jó fotósok legyenek, de képesek legyenek a tudás átadására is.

Gyakorlatorientált képzéseinket Facebook csoportunkban zajló ingyenes oktatással egészítjük ki. Diákjainkat saját fotós felszerelésekkel, fényképezőgépekkel, stúdióval és laborhasználati lehetőséggel is támogatjuk. 

CSR: Kiemelten fontos számunka a rászorulók támogatása. A Tanoda Fotóiskola minden lehetséges eszközével, tudásával segíti a Fókusz Alapítványt (www.fokuszalapitvany.hu), amely azon hátrányos helyzetű személyeknek, csoportoknak kíván segíteni, akik önerőből nem tudják finanszírozni vizuális képzésüket. 

.

Bakonyi László

“Civilben” informatikai hálózatokkal foglalkozom, de a nagy szerelmem a fotózás és annak tanítása. 10 éve használok DSLR-t és műszaki ember lévén alaposan kitapasztaltam minden csínját-bínját. A Tanodában a technikai alapokat oktatom, legfőképp gyakorlati formában. Igyekszem mindenki gépét kiismerni és elmagyarázni, legyen az bármilyen típusú is. Feltett szándékom, hogy mindenki alapismereteitől függetlenül, technikailag képzetten haladhasson tovább az “úton”.

Hargitai Dávid

1993-ban kezdtem fotózni. 1996-ban végeztem el a MÚOSZ fotóriporter szakát, ezt követően kezdtem el dolgozni fotós ügynökségeknek, hazai heti és havi magazinoknak. 2002-ben kezdtem fotózást tanítani, azóta több száz diák nőtt fel kezeim alatt. A Tanoda Fotóiskolát 2006-ban alapítottam.

Komlós Ádám

Középiskolás korom óta fényképezek. A Budai Rajziskola alkalmazott fotográfus képzése és elsősorban Lisztes Edina “fertőzött meg” a fotóművészettel. Tettem egy kanyart a MÚOSZ képzésének keretében a fotóriporterség felé, de hamar rájöttem, hogy hozzám közelebb áll a konceptuális fotó, és ha már munka, akkor a stúdió. Dolgoztam asszisztensként ételfotós mellett, fényképeztem rendezvényen, esküvőn, készítettem divatanyagot, de alapvetően képzőművésznek tartom magam. A fotogram, kemogram és a camera obscura az igazi terep számomra. A fotó mellett festek, rajzolok, és dolgoztam szobrász dekoratőrként többek között Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerének kivitelezésén.

Posztós Csaba

1996-ban végeztem el a MÚOSZ fotóriporter szakát, azóta folyamatosan fotósként dolgozom. 26 év a profifotó-területen megtanított rá, hogy többre értékeljem a kommunikáció szerepét, mint a blende-záridő-érzékenység szentháromságát. Favoritom egy fényerős 50-es, minden más csak mellébeszélés. Kedvelek játszani a fényekkel, a Tanoda Fotóiskolában a fototechnikai alapok mellett elsősorban a villanófény használatát oktatom.