Fotózás közben tanulj!
...és megismered önmagad és a világot.

Rólunk

A Tanoda Fotóiskola sok szeretettel vár mindenkit, aki a digitális vagy a hagyományos, analóg fényképezés iránt érdeklődik. A jelentkezés egyetlen feltétele a 14. életév betöltése. A 2006 óta működő Tanoda Fotóiskolát elsősorban az különbözteti meg más fotós iskoláktól, hogy elutasítja a manapság egyre divatosabb szép, ámde tartalmatlan fotográfiát. Szerintünk a fényképezéshez 3 dolog szükséges: Fény-Kép-Ész, ezért a Tanoda Fotóiskola olyan gondolkodó fotográfusokat képez, akik nem csak a formára, hanem a tartalomra is odafigyelnek. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a legjobb felszerelés is csak eszköze és nem feltétele a jó kép készítésnek. A Tanoda Fotóiskola mögött nem egy fotós bolt áll, nálunk nem felszerelést, hanem tudást vásárolhatsz. A trendekkel ellentétben képzéseinken nem csak a digitális technika és színes fotográfia, hanem az analóg és a fekete-fehér technikák is jelen vannak a hozzájuk tartozó gondolkodásmóddal együtt.

Ha mindezek után sem vagy biztos abban, hogy nálunk van-e e helyed, nézd meg fotógalériánkat, ahol – csakúgy mint egész honlapunkon –, Haladó és Mesterkurzust végzett diákjaink kiállítási képeit találod.  

Hogy mindenből a legjobbat kaphasd, a Tanoda Fotóiskolában minden témának megvan a saját fotóoktatója. Tanáraink kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne csak jó fotósok legyenek saját szakterületükön, de képesek legyenek a tudás átadására is.


 

        Bakonyi László

"Civilben" informatikai hálózatokkal foglalkozom, de a nagy szerelmem az a fotózás és annak tanítása. 10 éve használok DSLR-t és műszaki ember lévén alaposan kitapasztaltam minden csínját-bínját. A Tanodában a technikai alapokat oktatom, legfőképp gyakorlati formában. Igyekszem mindenki gépét kiismerni és elmagyarázni, legyen az bármilyen típusú is. Feltett szándékom, hogy mindenki alapismereteitől függetlenül, technikailag képzetten haladhasson tovább az "úton".

  1.  

 

 

Hargitai Dávid

1993-ban kezdtem fotózni. 1996-ban végeztem el a MUOSZ fotóriporter szakát, ezt követően kezdtem el dolgozni fotós ügynökségeknek, hazai heti és havi magazinoknak. 2002-ben kezdtem fotózást tanítani, azóta több száz diák nőtt fel kezeim alatt. A Tanoda Fotóiskolát 2006-ban alapítottam.

 

 

 

Komlós Ádám

Középiskolás korom óta fényképezek. A Budai Rajziskola alkalmazott fotográfus képzése és elsősorban Lisztes Edina "fertőzött meg" a fotóművészettel. Tettem egy kanyart a MUOSZ képzésének keretében a fotóriporterség felé, de hamar rájöttem, hogy hozzám közelebb áll a konceptuális fotó, és ha már munka, akkor a stúdió. Dolgoztam asszisztensként ételfotós mellett, fényképeztem rendezvényen, esküvőn, készítettem divatanyagot, de alapvetően képzőművésznek tartom magam. A fotogram, kemogram és a camera obscura az igazi terep számomra. A fotó mellett festek, rajzolok, és dolgoztam szobrász dekoratőrként többek között Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerének kivitelezésén.

 

Szilágyi Stefánia

Az elmúlt 20 év alatt sokféleképpen kipróbálhattam magam. Voltam haditudósító, ételfotós, női magazinok glamúros portréfotósa, de az igazi kedvencemmé a portréfotózás vált. Vágytam rá, hogy a magazinokon kívül legyen lehetőségem civil, családi képek készítésére is. Ma egy olyan fotóstúdiót vezetek, amely régi budapesti műtermekhez hasonlóan elsősorban a családok, portrék fotózására van berendezve. Ez az a terület, amelyről a legszívesebben adom át tudásomat is.
www.szilagyistefi.com
 


Ványi Ákos

Sajtófotós vagyok. Több, mint tíz éve hivatásos. Embereket fotózom. Dolgoztam és dolgozom a Magyar Nemzetnek, a Story és Best Magazinoknak, az FTC foci szakosztályának, önkormányzati lapoknak, multicégeknek. Szeretem a hivatásom. Szeretem megtapasztalni tanulóink fejlődését, látásmódjuk változását, látni honnan indulnak és hová jutnak.